Largo EU Ciitizens

п о к а н а

Уважаеми Госпожи и Господа,

Сдружение ЛАРГО с подкрепата на РУО – Кюстендил,  организира Кръгла маса на тема: „Образователната интеграция – Шанс за успех, по случай – Международния ден на ромите, 8 април. 

Имаме удоволствието да Ви поканим да присъствате на събитието от 10 часа  на 8  април, понеделник , 2019 г. в  Стримон гардън Спа хотел, адрес:  ул. „Цар Симеон I-ви“ 24, гр. Кюстендил.

На Първия световен ромски конгрес, състоял се от 8 до 12 април 1971 г. в Лондон, Великобритания, датата 8-ми април е обявена за Световен ден на ромите. На този ден ние почитаме паметта на загиналите си събратя по време на Втората световна война. Между 500 000 и 1 000 000 са ромите - жертви на нацисткия геноцид.

Образованието е ключ  към  бъдещето  на странaта ни и врата към обучението на учениците в активно гражданско участие и развитие на демократичните ценности.

Моля, да потвърдите участието си или на Ваш представител на следните координати: лице за контакти – Виктория Накова, GSM: 0896973598; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Благодарим Ви предварително, с надеждата за ползотворно сътрудничество.

 

          Приложение: Програма за Кръглата маса.    

                           

С  уважение,

Сашо Ковачев:

Председател на сдружение ЛАРГО

Project “Developing a Respectful Europe Against Roma discriminations and social Exclusion” (Acronym: DREAM)

601619-CITIZ-1-2018-1-IT-CITIZ-CIV

Знаме на ромите

Нормативни документи

Правата и задълженията на българските граждани, в частност на ромите, се регламентират от нормативните документи. Подбрахме най-важните документи уреждащи Вашите права. Виж...

Полезни връзки

Подбрахме полезни връзки към държавни органи, неправителствени огранизации и специализирани портали. Виж...

За контакти

Ако сме полезни за Вас, имате някакви въпроси или желаете за се свържете с нас, използувайте някоя от посочените по-долу възможности. Виж...