Ромско сдружение ще разяснява граждански права на ромки

Проект за граждански права за ромските жени е спечелен от сдружение "Ларго" в Кюстендил. Проектът се финансира по програма "Отворено общество" Будапеща, ще продължи 11 месеца и е на стойност 8 500 евро.

Целта е да бъде обучена група ромски жени, които да знаят своите права, да се ориентират в работата с институции и да бъдат мотивирани да завършват образованието си. След това те ще трябва да предадат опита и знанията си на други ромки.

"Ромската жена е с нисък обществен и социален статус. Тя е в неравностойно положение дори и в семействотото си", заяви председателят на сдружение "Ларго" Стефан Лазаров.

"Много момичета влизат в традиционни бракове след завършване на 6-7 клас и по-късно изпадат в социална изолация. Това трябва да се промени", заяви Сашо Ковачев, член на сдружението.

Знаме на ромите

Нормативни документи

Правата и задълженията на българските граждани, в частност на ромите, се регламентират от нормативните документи. Подбрахме най-важните документи уреждащи Вашите права. Виж...

Полезни връзки

Подбрахме полезни връзки към държавни органи, неправителствени огранизации и специализирани портали. Виж...

За контакти

Ако сме полезни за Вас, имате някакви въпроси или желаете за се свържете с нас, използувайте някоя от посочените по-долу възможности. Виж...