Традиционни ромски занаяти и облекла, македонска етно-стая с автентични мебели и носии от преди около 100 години бяха представени в Регионален исторически музей- Кюстендил.

Атракцията беше врачка, която гледаше на карти, ръка, кафе или боб в една типична за тази цел обстановка. Всеки посетител имаше възможност да узнае бъдещето си безплатно.

Стефан Лазаров от сдружение "Ларго" подари на кмета на община Кюстендил Петър Паунов плетена дамаджана, като му пожела да я напълни с ракия.

Проектът е с финансовата подкрепа на ЕС, по програмата “Добросъседски отношения между България и Македония. Организатори са Регионалният център за младежки инициативи, а партньори- сдружение “Спектър” от Крива Паланка и кюстендилското ромско сдружение “Ларго”.

Знаме на ромите

Нормативни документи

Правата и задълженията на българските граждани, в частност на ромите, се регламентират от нормативните документи. Подбрахме най-важните документи уреждащи Вашите права. Виж...

Полезни връзки

Подбрахме полезни връзки към държавни органи, неправителствени огранизации и специализирани портали. Виж...

За контакти

Ако сме полезни за Вас, имате някакви въпроси или желаете за се свържете с нас, използувайте някоя от посочените по-долу възможности. Виж...